Hälsosam mat

Att äta gott behöver inte betyda att äta dyrt

En vanlig missuppfattning många idag har är att äta gott innebär att äta lite dyrare än vanligt. Det kostar att köpa ingredienser av kvalitet eller så tar det längre tid att laga god mat.

Detta är som sagt en missuppfattning och långt ifrån sanningen. Du behöver inte tänka på priset för att äta rätt och inte heller behöver du belåna dig själv för att underhålla en hälsosam och god diet. Tänk inte tanken att samla lån utan UC utan den verkliga sanningen är att god ibland innebär mindre mat, effektivare mat och att man i helhet sparar tid. I detta inlägg kommer några tips på hur det fungerar:

Att äta rätt behöver inte betyda att äta dyrt

Rätt kost betyder som det låter, rätt kost. Det betyder inte dyr kost. Att äta rätt innebär att man planerar kosten och köper de ingredienser man vet passar bäst med tiden. Detta innebär att man inte såsar till det allt för mycket med allt för många ingredienser, utan man lagar maten med de ingredienser som är rätt för den måltiden och inte mer eller mindre. Detta innebär färre ingredienser då man inte försöker lyxa till det med en massa extra dricka, krydda, såser eller dylikt utan istället använder man det måltiden kräver och inte mer.

Att äta rätt innebär att äta mindre

Om man är van vid att äta skräpmat vet man att detta ofta innebär dåliga matvanor. Ibland blir det en hamburgare på kvällen, ibland en hamburgare på natten. Ibland något ohälsosamt till lunch och ibland inte. Detta leder till onyttiga matvanor och ofta så lägger man ned mer pengar och tid på att köpa och beställa maten än man hade gjort om man helt enkelt lagade hälsosam och god mat enligt en rutin.

Äter man några ägg till frukost varje morgon, matlåda till lunch och så något till middag varje dag kommer det att innebära färre besök till ens lokala snabbmatsrestaurang. Det kommer också att innebära färre kostnader på maten då man helt enkelt köper ingredienser och inte färdiglagade måltider. Ingredienser brukar oftast kosta mindre än färdiglagad mat. Med rutiner sparar man således pengar och behöver inte betala eller lägga ner allt för mycket tid för att laga sin mat.

Myten om att god och hälsosam mat är dyr

Som rubriken lyder så är missuppfattningen att god och hälsosam mat är dyrt som sagt en myt. Det är inte dyrt. Det som brukade vara dyrt var upptäckten av dessa recept. Detta är det som har lett till missuppfattningen att själva måltiden är dyr. Den må också vara dyr att äta på restaurang då restaurangerna ofta väljer att lyxa till det lite mer med extra service, en härlig miljö och trevlig musik som medföljer maten. Själva maten är oftast inte alls dyr. Det du idag, med hjälp av Internet, endast behöver göra är att helt enkelt googla efter receptet, se vilka ingredienser som används, köpa dessa och därefter följa receptet för att tillaga den goda maten. Det är inte alls dyrt och bör inte vara något man tror är dyrt heller, utan ge det ett försök och se hur mycket du i slutändan kommer att spara! Börja med att hitta ett recept du vill köra och gå därefter vidare därifrån.