Om mig

Ingenting var sig längre likt. Efter att blivit varslad från jobbet och efter ett uppbrott med min pojkvän hade jag totalt gått ner mig på den djupaste botten. Det enda som kunde göra mig gladare för stunden var att äta, äta och äta. Men så plötsligt tog jag mig i kragen och tänkte att det är inte så här livet ska vara. Detta var 2014, då var jag 25 år, vägde nästan 90 kg till mina 160 cm.

Jag älskar att ta hand om min kropp

Då när jag stod där framför spegeln och insåg att jag var så missnöjd med allt i mitt liv insåg jag att det var EN sak som jag faktiskt kunde ta kontroll över igen. Att få tillbaka mitt jobb kunde jag själv inte ordna, inte heller att vinna tillbaka min pojkvän. MEN att få tillbaka min kropp, det var något jag själv kunde välja att styra över. Det var där och då jag bestämde mig och det var då mitt intresse för hälsa och träning började.

Hälsa och träning är mitt nya liv

Jag är så lycklig över att jag den där dagen bestämde mig för att förändra min livsstil vad gällde mat och motion. Idag kan jag inte förstå hur jag kunde vara så ointresserad av att min kropp skulle må bra. Mitt största intresse är numera att läsa allt om näringslära och kost men även att bli stark och hålla kroppen glad. Jag ser numera träning som en naturlig del av livet och vet att det är något som får mig att må bra. Det ger mig endorfiner och i sin tur dopaminer som gör att jag känner mig lycklig.

Mat är numera ingen tröst, det är belöning efter träning och bensin för min kropp

Uttrycket “att ha ett sunt förhållande till mat” hade inte tidigare haft någon speciell innebörd för mig. Mat åt jag förr för att jag skulle må bra för stunden. Nu har uttrycket fått en helt annan betydelse. Om du har frågor om detta kontakta mig gärna via kommentarer eller mail.

Att ha ett sunt förhållande till mat är underbart. Mat är numera belöning, njutning och ett stort intresse. Att veta vad varje råvara innehåller och på vilket sätt det ger kroppen bensin är något som jag intresserar mig enormt mycket för. Att dessutom sätta ihop nyttiga råvaror i olika kombinationer är njutning. En riktigt god middag efter ett träningspass är livet.

Jag skriver denna blogg för att sprida glädjen och kunskapen jag har om mat och träning. Mitt mål är att få dela med mig av min erfarenhet och ge andra chansen till samma livsförändring som jag gått igenom.

Ta chansen och låt mig peppa dig till en ny livsstil.