Hoppa till innehållet
25 november 2014

Studie om våra tandimplantatbehandlingar

Charlotta Lindmark, tandhygienist på Tandlaget i Kiruna, har studerat på magisterprogrammet i oral hälsovetenskap vid Hälsohögskolan i Jönköping. I år fick hon sitt examensarbete om implantatstödd protetik publicerad. Till arbetet gjorde hon en studie med 150 patienter på Tandlagets kliniker i Kiruna, Luleå och Boden. Att resultatet visade så nöjda kunder är så klart väldigt glädjande för oss.

Charlottas sammanfattning av resultatet

Resultat: Majoriteten var nöjda med tandimplantatbehandlingen i stort avseende tuggförmåga, estetik, funktion, information och egenvård. Viss skillnad och samband sågs avseende ålder, kön samt i förhållande till hur länge deltagaren saknat tänder i ett visst område.

Slutsats: Resultatet av denna tvärsnittsstudie visar att majoriteten deltagare skattade tandimplantatbehandlingen som en positiv upplevelse. Studien visar att de flesta var mycket nöjda med slutresultatet. Avseende egenvård upplevde de flesta att det inte var besvärligare att hålla rent runt tandimplantat än naturliga tänder. Vanligaste informationskällan till behandlingsalternativet är tandläkaren och majoriteten av deltagarna var positiva till slutresultatet och skulle välja behandling med tandimplantat igen om de fick en ny möjlighet.

Här kan du läsa hela uppsatsen!
Fler nyheter

Välj hur du vill betala

17 maj 2017, publicerad av Formsmedjan
  Betalkort men inte kontanter Vi har två betalalternativ och det första är att du betalar ditt besök med betalkort efter varje...

COLOSSEUM SMILE I LAG MED TANDLAGET!

6 december 2016, publicerad av Formsmedjan
Foto: David Hallden koncernchef Colosseum Smile och Britt Falck VD Tandlaget klistrat upp fyra nya orter på Smilekartan vid Swedentalmässan i...

Lediga tjänster

30 september 2015, publicerad av Formsmedjan
Vi söker tandläkare till Boden och Piteå, tandhygienister och tandsköterskor till både Boden och Luleå Välkommen in med din ansökan! LÄS MER För...

Akuta tider - Tandvärk kan komma plötsligt<br /> Tandvärk kan komma plötsligt. Vår Tandakut tar emot dig oavsett om det gäller trauma, en fyllning som havererat eller ett nytt hål som uppstått akut.

Akuta tider - Tandvärk kan komma plötsligt

Tandvärk kan komma plötsligt. Vår Tandakut tar emot dig oavsett om det gäller trauma, en fyllning som havererat eller ett nytt hål som uppstått akut.

Estetisk tandvård<br /> Våra tandläkare utbildas kontinuerligt i metoder för att återskapa naturligt vackra och funktionella tänder enligt de främsta teknikerna.

Estetisk tandvård

Våra tandläkare utbildas kontinuerligt i metoder för att återskapa naturligt vackra och funktionella tänder enligt de främsta teknikerna.

Jobba med oss

Jobba med oss

Ta din plats i laget
och bli en av oss

VI SÖKER NU

 

Sitemap
Powered By Yago